Cine ne recomanda

Litoral

Vezi ofertele litoral

Bugetul tau

Cauta ofertele ce se incadreaza in bugetul tau

Mersul trenurilorCredite vacanta Pasapoarte, vize, ambasade Ruta auto Ruta auto

Informatii companii

Aegean Airlines

Despre compania aeriana Aegean Airlines
Aegean Airlines este o companie aeriana cu baza in Atena, Grecia. Opereaza atat zboruri interne cat si europene. Baza sa principala se afla in Aeroportul International Eleftherios Venizelos, cu un hub pe Aeroportul Makedonia din Salonic.
    Istoric
Aegean Airlines a fost fondata in 1987 sub numele de Aegean Aviation. Initial a fost un operator aerian VIP/business, specializata in servicii de ambulanta aviatica. In 17 februarie 1992, devine primul operator din Grecia cu licenta independenta de operator aerian. Dupa ce a fost cumparata in 1994 de Grupul Vasilakis, compania si-a inceput cursele VIP din Atena cu un avion Learjet. Titlul de Aegean Airlines a fost adoptat odata cu startul curselor regulate de pasageri, ka sfarsitul lui mai 1999. Primele sale zboruri comerciale au fost din Atena catre Heraklion, Creta si Salonic, cu 2 noi aeronave BAe 146/RJ100. In anul 2000, Aegean a cumparat Air Greece. Dupa inceperea fuzionarii din 2001 cu Cronus Airlines, a operat o perioada sub numele de Aegean Cronus Airlines, pana la definitivarea fuziunii. Din 2005, compania Aegean Airlines este partener cu Lufthansa.
    Flota
Flota Aegean Airlines este constituita din urmatoarele aeronave:
- 6 unitati BAe Avro RJ100
- 6 unitati Boeing 737-300
- 9 unitati Boeing 737-400
- 1 unitati Bombardier Learjet 60.

 

Aeroflot
Despre compania aeriana Aeroflot Airlines
Aeroflot este o companie aeriana ruseasca, fondata in 1923, si opereaza in peste 103 destinatii in 55 de tari din intreaga lume.
In 1995 Aeroflot devine o companie publica. 51% din actiunile companiei sunt detinute de Guvern iar restul actiunilor apartin diversilor investitori.
Compania are un numar de 15.000 de angajati in intreaga lume. In 2004 compania a devenit membru al aliantei Sky Team.
Hub-ul principal al companiei Aeroflot este in Moscova dar pana in 2007 va inaugura un nou hub international in Sheremetyevo.
    Flota
Compania Aeroflot Airlines detine o flota moderna proprie, cu 91 aparate de zbor de ultima generatie ( I1-96, An-148, Tu-334, RRJ).
    Obiective
Obiectivele companiei Aeroflot Airlines sunt de a asigura clientilor servicii ireprosabile atat la bordul aeronavelor ( clasa Economy, clasa Business ) dar si in ceea ce priveste orarele de zbor, tariful biletelor, sistemul de rezervari. Compania a elaborat si un program de fidelizare a pasagerilor prin care acestia beneficiaza de bonusuri si reduceri.

 

 

Air France
Despre compania aeriana Air France
Peste 1,800 zboruri zilnice
200 destinatii in 88 de tari
Membru fondator al SkyTeam Alliance
Rezervarea biletelor de avion este acum mai simpla, mai rapida si mai practica!
De acum puteti scapa de grija pierderii biletului de avion.
Biletul de avion il veti primi pe mail sau pe fax, si il veti folosi la aeroport, in momentul imbarcarii.
Orice schimbare a datelor de calatorie-permisa de tarif, se poate face prin telefon.
Cu bilete electronice aveti parte de Check-in express.
    Flota
Flota Air France la 30 septembrie 2005: 376 avioane.

    Bagaje
Sua / Canada / Mexic / Papeete:
Pentru biletele emise incepand cu data de 01 noiembrie 2005, se aplica urmatoarele reguli privind greutatea bagajelor, in functie de destinatie : - clasa Tempo ( Economy Class ): 2 bagaje a cate 23 kg fiecare - clasele Espace Affaires si Premiere ( Business & First Class ): 2 bagaje a cate 32 kg fiecare - infanti : 1 bagaj cu dimensiunile de 115 cm + 1 carucior
Brazilia:
Pentru biletele emise cu plecare din BRAZILIA : - clasa Tempo: 2 bagaje a cate 32 kg fiecare - clasele Espace Affaires si Premiere : 2 bagaje a cate 32 kg fiecare Pentru biletele emise cu plecare catre BRAZILIA : - clasa Tempo: 20 kg - clasa Espace Affaires: 30 kg - clasa premier : 40 kg Biletele emise inainte de data 01 noiembrie 2005 raman valabile cu notiunea de PC - 2bagaje a cate 32 kg fiecare.

 

 

American Airlines
Despre compania aeriana American Airlines
Compania a fost fondata in 1926 de Charles A. Lindbergh sub numele de "The Aviation Corporation".
In 1929 "The Aviation Corporation" devine "American Airlines" American este prima companie care introduce in flota noul aparat de zbor Douglas DC-3, in 1936.
In 1937 compania a transportat 1 milion de pasageri.
In 1942 compania introduce si sistemul de clasa bussines oferind pasagerilor servicii de inalta calitate.
In 1959 American Airlines isi reinnoieste flota achizitionand noi aparate de zbor Boeing 707, 727, 747.
In 1974 s-a achizitionat primul Boeing 747 pt transportul marfii.
In 1982 American Airlines a transportat 500 milioane pasageri.
In 1986 compania avea 50.000 angajati si 10.000 de birouri in intreaga lume.
In 1988 s-au achizitionat noile aparate de zbor A 300-600ER.
In 1994 se interzice fumatul la bordul tuturor aeronavelor.
In 1999 compania introduce aparatele de zbor Boeing 777 si 737-800. Tot in acest an introduce si sistemele DUD pe toate cursele regulate.
In 2001 se retrag din flota 36 de aparate de zbor: 19 DC-9D, 12 Boeing 727, 4 MD-11 si un Fokker 100.
In 2002 American Airlines opera 4 curse zilnice spre Tokyo.
    Bagaje
Compania permite transportul a 2 bagaje de cala si un singur bagaj de mana. Bagajul de cala nu trebuie sa depaseasca 157 cm. Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca 114 cm si 18 kg.
Excedentul de bagaje:
- bagajul care depaseste 23 kg dar nu mai mult de 32 kg => 25$/bagaj
- bagajul care depaseste 32 kg dar nu mai mult de 45 kg => 50$/bagaj
- bagajul care depaseste 45 kg nu va fi acceptat
- bagajul care depaseste limita dimensiunilor impuse va fi platit cu 80 $/bagaj
- bagajul care depaseste 292 cm (lungime+latime+inaltime) nu va fi acceptat
- Pt echipamentul audio/vizual profesionist se va achita o taxa de 50 $ pentru fiecare aparat
- Instrumentele muzicale de mici dimensiuni sunt permise la bordul avionului, celelalte instrumente vor fi transportate ca bagaj de cala, dar compania nu isi asuma riscul deteriorarii sau distrugerii instrumentelor fragile.
- Pt. echipamentele sportive ce vor depasi limita de dimensiuni si kg impusa se va achita o taxa suplimentara. Echipamentele care depasesc 292 cn si 45 de kg nu vor fi acceptate.

 

 

Australian Airlines
 Despre compania aeriana Australian Airlines
Australian este o companie aeriana cu o singura clasa de reervare are opereaa pe principalele destinatii seoniere si de vacanta.Australian opereaa 100 de zboruri pe saptamana in 13 destinatii diferite , in 5 tari.
Pasagerii din Europa si Asia alatoresc cu Australian din Singapore, Hong Kong, Nagoya, Osaka, Fukuokusi Sapporo catre Cairns, Darwin, Sidney. Australian  opereaza si curse charter catre Phuket, Thailanda din 2005..
    Bagaje
Bagajele nu trebuie sa depasesca limita impusa iar obiectele personale precum acte de identitate, bijuterii, bani chei, telefoane mobile, laptopuri camere video, aparate foto, medicamente ( insotite de prescriptia medicala ) vor fi luate ca bagaje de mana. La cursele interne pasagerii trebuie sa ajunga la aeroport cu cel putin 60 min inainte de a se imbarca. Actele de identitate (pasaport, carte de identitate) vor fi prezentate obligatoriu la check- in. La cursele internationale pasagerii trebuie sa se prezinte cu cel putin 90 min inainte de inceperea zborului. Grupurile trebuie sa se prezinte in aeroport cu cel putin 120 min. Telefoanele mobile vor fi inchise in timpul decolarii si ateriarii. In timpul zborului ( pe curse interne ) pasagerii vor fi anuntati cand isi pot folosi telefoanele mobile.

 

 

Austrian Airlines
Despre compania aeriana Austrian Airlines
Este un principiu rezonabil: o colaborare va da intotdeauna cele mai bune rezultate atunci cand partenerii implicati se completeaza reciproc. Sa luam cei trei parteneri din Grupul Austrian Airlines: Austrian, Lauda Air si Austrian arrows. Centrul de interes al Austrian este traficul regulat, Austrian arrows este specializata pe activitatea regionala, in vreme ce Lauda Air completeaza programul Grupului cu activitatile sale din segmentul de zboruri charter.
Aeroportul International din Viena, utilizeaza o infrastructura superioara, in vreme ce administrarea extrem de eficienta a avioanelor ce sosesc si pleaca asigura transferul rapid si confortabil al pasagerilor nostri. Timpul mediu de transfer al aeroportului nostru de numai 25 de minute este de fapt unic in Europa. În cazul in care se intampla vreodata sa trebuiasca sa asteptati mai mult timp pana la plecare, Aeroportul International din Viena va pune de asemenea la dispozitie sali generoase si cu o conceptie noua pentru a va ajuta sa va „omorati" timpul pana la plecare in cea mai placuta si armonioasa atmosfera. transferul de la un zbor la altul este rapid si usor: din momentul in care aeronava dumneavoastra soseste in Viena, nu trebuie sa asteptati niciodata mai mult de 30 minute inainte de a fi din nou la inaltime la bordul cursei dumneavoastra de legatura - si nu veti gasi un serviciu mai placut decat acesta nicaieri in Europa! Iar in cazul in care dispuneti de mai mult timp inainte de plecarea cursei dumneavoastra, il puteti petrece in mod confortabil intr-una dintre salile noastre de asteptare sau puteti savura o gustare care va va inviora intr-una din numeroasele cafenele aglomerate de pe Aeroportul International din Viena.
Principala prioritate pentru companiile Grupului Austrian Airlines este de a satisface cerintele pasagerilor la cele mai inalte standarde. De aceea Austrian, Lauda Air si Austrian arrows depun permanent eforturi pentru a-si imbunatati si mai mult serviciile. Primele trei marci de prima clasa ale Grupului Austrian Airlines sunt apreciate in lumea intreaga pentru nivelurile lor ridicate de calitate si amabilitate. Acest lucru este la fel de valabil pentru clasa Business si pentru clasa economica. Grupul Austrian Airlines va continua sa va ofere si pe viitor maximum de calitate, fiabilitate si siguranta.
    Flota
Varsta medie a avioanelor noastre, de numai 6,2 ani, este substantial mai redusa fata de media europeana. Aceasta face ca flota noastra sa fie una din cele mai moderne din lume. Austrian Airlines deserveste impreuna cu partenerii sai Lauda Air and Austrian arrows 130 destinatii in 66 de tari pe 5 continente. In anul 2004, Groupul a transportat peste 9.4 millioane de pasageri. Aeronave de diferite tipuri si marimi permit operarea pe anumite segmente in mod optim. Orele de plecare si sosire sunt coordonate urmand valuri bine structurate astfel incat sa ofere conexiuni nationale si internationale ideale prin hub-ul Vienna. Tipurile de aeronave Airbus 340 / 330 / 321 / 320 / 319, Boeing 777 / 767 / 737, Fokker 100 / 70, Bombardier Q400 / Q300 si Canadair Jet va vor transporta la destinatia aleasa.

 

 

British Airways
Despre compania aeriana British Airways
British Airways este cea mai mare companie aeriana din Regatul Unit al Marii Britanii, si a treia din Europa, dupa AirFrance-KLM si Lufthansa, avand mai multe zboruri peste Oceanul Atlantic decat oricare alt operator.
Huburile principale ale companiei sunt London Heathrow si London Gatwick.
    Bagaje
Pentru cursele spre dinspre si via USA, Canada, Mexico, America Centrala, Insulele Caraibe* si Nigeria: doua bagaje nu mai grele de 32kg (70lbs) fiecare sau nu mai mari de 158 cm (62 inchi) (lungime+latime+inaltime). Pentru toate rutele*, maximul de bagaj permis in avion este de 40kg (88lbs) la clasa First, 30kg (66lbs) la clasa Club World si Club Europe, 23kg (51lbs) la clasa World Traveller Plus, World Traveller si Euro Traveller.
Asigurati-va ca bagajele sunt bine inchise, incuiate daca este posibil. Pentru zborurile in SUA ele trebuie descuiate la sosire in vederea controlului. Din bagaje nu trebuie sa atarne nimic (curele, fire, ate etc.) din ceea ce s-ar putea bloca in sistemul de sortare al bagajelor. Tot din acest motiv, la bagajele cu doua manere se recomanda legarea lor impreuna.
Nu tineti in bagaje medicamentele, documente importante, lucruri de valoare sau bani.
Daca calatoriti cu bagaje mai mari de 75cm x 45cm x 95cm (30ins x 18 ins x 38ins) (lungimexlatimexinaltime) (animale, instrumente muzicale, echipament sportiv, carucioare) trebuie sa anuntati in timp util (cel putin cu 24 de ore inainte) compania British Airways sau reprezentantele sale pentru a va asigura ca bagajele vor calatori cu acelasi avion cu dumneavoastra.
    Animale
În cabina: animalele de casa pot calatori in cabina in anumite cazuri, depinzand, printre altele, de marimea si greutatea custii. În cala: in cazul in care cusca este prea mare pentru cabina, aceasta va fi amplasata in cala

 

 

Carpatair
Despre compania aeriana Carpatair
Carpatair este o companie de aviatie privata si internationala bazata in Timisoara. In 2004, a fost cea mai mare companie de aviatie dupa tarom.
Carpatair zboara din Timisoara la urmatoarele destinatii internationale: Dusseldorf, Stuttgart, Munchen, Bergamo, Torino, Roma, Ciampino, Ancona, Florenta, Bologna, Bergamo, Treviso, Venetia, Chisinau.
    Flota
Compania Carpatair foloseste la aceasta ora aeronave moderne si performante, de ultima generatie din punct de vedere al comfortului si a sigurantei, de tipul Saab 340 (33 locuri), Saab 2000 (50 locuri) si Fokker 100 (105 locuri).

 

 

Continental Airlines
Bagaje
Bagaje de mana:
- Compania permite ca bagaj de mana o singura geanta care sa nu depaseasca 130 cm (lungime+latime+inaltime) si 18 Kg. Pe langa bagajul de mana mai pot fi luate la bordul aeronavei urmatoarele:
- laptop
- camera video
- aparat foto
- CD player
- poseta
- agenda Bagajul de cala:
Economy Class:
- 2 bagaje a cate max. 23 kg si 157 cm fiecare.
Excedentul de bagaj:
-80 $ pentru fiecare bagaj(max. 3 genti)
- daca dimensiunile valizei vor depasi maximul admis de 157 cm se va plati 80 $/bagaj.
- daca maximul de Kg admis este depasit se va plati 25 $ pe bagaj (pana la 32 kg)
- daca vor fi depasite 32 Kg se va plati 50 $ de bagaj.
Business Class
Pentru aceasta clasa se admit 3 bagaje de cala de max. 32kg si 157 cm fiecare.
Excedentul de bagaj:
- 80 $ pentru primele 3 bagaje suplimentare
- 105 $ de la 3 bagaje in sus
- pentru bagajele care depasesc in dimensiuni 157 cm. se va achita o suma de 80$ / bagaj
- pentru bagajele care depasesc 32 Kg se va achita o suma de 50$/bagaj
    Animale
Trebuie transportate in custi adecvate si confortabile; cusca trebuie sa nu depaseasca 56lungime x 36latime x 23inaltime. Pentru transportul animalelor in cabina avionului se va plati o taxa suplimentara de 45 $. Dimensiunile custii vor fi de max. 43 cm lungime x 32 cm latime x 20 cm inaltime.

 

 

 

 

 

CSA Czech Airlines
Despre compania aeriana CSA Czech Airlines
CSA Czech Airlines este linia aeriana nationala a Republicii Cehe, cu sediul în Praga. Aceasta este membra a aliantei SkyTeam alliance. Compania are zboruri spre majoritatea destinatiilor din Europa si face lagatura între puncte importante din America de Nord, Asia , Orientul Mijlociu si Africa de Nord, transportând circa 2 milioane de pasageri pe an. CSA utilizeaza un program de zbor numit "OK Plus Frequent Flyier Program". Baza sa principala este Aeroportul International Ruzyne din Praga.
    Bagaje
Pasagerii care calatoresc la clasa Business pe cursele inspre si dinspre USA, Canada si teritoriile americane pot lua cu ei, gratuit, doua bagaje care sa nu depaseasca 158 cm (oricare dimensiune) si nu mai grele de 32 kg. Pasagerii clasei Travel au dreptul sa ia doua bagaje ale caror dimensiuni sa nu depaseasca 158 cm (oricare dimensiune), iar ambele bagaje sa nu fie mai mari de 273 cm. Greutatea nu trebuie sa depaseasca 32 kg. Pasagerii care platesc 10 % din taxa impusa (infant sub 2 ani) are dreptul sa ia, gratuit, un bagaj (totalul celor trei dimensiuni nu trebuie sa depaseasca 115 cm) cat si un carucior pliabil, dar nu are dreptul la un loc separat. Copii intre 2 si 12 ani au dreptul la un loc si pot lua aceeasi cantitate de bagaje ca si pasagerii adulti. Pentru depasirea numarului, dimensiunilor si greutatii se aplica taxe suplimentare. Pe celelalte rute, pasagerii clasei Business pot lua 30 kg de bagaj, iar cei de la clasa Travel 23 kg. Pasagerii care platesc 10 % din taxa impusa (infant sub 2 ani) nu are dreptul la un loc separat sau la bagaj suplimentar gratuit, exceptand un carucior pliabil si hrana pe timpul zborului. Copii intre 2 si 12 ani au dreptul la un loc si gratuit aceeasi cantitate de bagaj ca si pasagerii adulti. CSA aplica o taxa de 1-1,5% din cel mai mare tarif one-way, in functie de destinatie, pentru fiecare kilogram in plus. Toti pasagerii pot lua un bagaj de mana nu mai mare de 55cmx40cmx20cm si de maxim 5 kg. În plus fata de bagajele ce se pot lua gratuit (mentionate mai sus), fiecare pasager poate lua in cabina, gratuit, urmatoarele articole: poseta, pardesiu, sal sau patura, umbrela sau baston, aparat foto/binoclu, materiale pentru citit, hrana pentru copil (pe timpul zborului), un cos, carucior pliabil pentru persoane cu handicap si/sau carje de sprijin necesare pasagerului. Bagajul in plus este transportat cu acelasi avion cu conditia ca spatiul necesar depozitarii este disponibil sau a fost rezervat dinainte. Toate bagajele si articolele neverificate sunt transportate in grija si responsabilitatea pasagerului. Documente personale si valoroase, bijuterii si articole din metale pretioase, camere foto/video sau obiecte fragile pot fi luate numai in cabina si in cantitati limitate. Transportatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderea sau deteriorarea acestor obiecte. Pasagerul primeste o eticheta ce atesta verificarea fiecarui bagaj ce va fi transportat. Aceasta trebuie pastrata pentru reclamatii ulterioare. Fiecare bagaj, inaintea verificarii, trebuie sa aiba o eticheta (la exterior si la interior) cu numele, prenumele si adresa sa. Numele de pe eticheta trebuie sa fie acelasi ca cel de pe bilet. Bagajele, inclusiv cele inchise cu fermoar, trebuie bine inchise si asigurate pentru a evita deschiderea lor in timpul zborului. CSA nu raspunde pentru bagajele neridicate imediat dupa sosire. CSA nu ofera asigurari pentru bagaje. În conformitate cu reglementarile internationale in vigoare pasagerii sunt interzise transportul la bord a armelor, munitiilor, jucariilor ce imita armele sau alte obiecte ascutite de natura sa raneasca pasagerii. Daca se doreste transportul acestor obiecte ele trebuie verificate si puse in bagajul de cala inainte de imbarcare.
    Animale
Conditii Generale:
Animalele vii pot fi trimise numai de acolo de unde legislatia tarii de destinatie permite acest lucru si in conditiile impuse de tara din care se pleaca. Pasagerul trebuie sa prezinte un certificat veterinar confirmat de autoritatea veterinara din tara respectiva, nu mai vechi de 72 de ore inaintea plecarii, in limba engleza, germana, franceza, rusa sau spaniola. O licenta speciala (Import Licence), emisa de Administratia Veterinara de Stat ceha este necesara pentru animalele care stau in Cehia mai mult de 3 luni. Transportul in Cehia poate fi refuzat daca starea de sanatate a animalului nu este acceptabila sau in cazul unei epidemii sau situatii speciale in tara de origine. Animalele vii trebuie transportate doar in custi speciale, care sa asigure ventilatia suficienta si sa aiba fundul etans. Transportatorul poate cere aprobarea serviciului veterinar pentru transport si container daca acest lucru se impune. · În plus fata de bagajul de mana mentionat mai sus, pasagerii de la Business Class mai pot lua: - O geanta cu obiecte de imbracaminte (nu mai mult de 20 cm adancime, in greutate de maxim 8 kg/17.5 lbs) sau o servieta (nu mai mult de 20 cm adancime, in greutate de maxim 8 kg/17.5 lbs). · Puteti depozita bagajul de mana sub scaun sau in compartimentele pentru bagaje de deasupra acestuia. · Daca veti calatori cu copii cu varsta de pana la doi ani, care au bilet cu 10% reducere, vi se permite sa luati un scaun ambulant si un bagaj de mana suplimentar, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm cu greutatea de maxim 10 kg (22 lbs). Carucioarele care nu se pliaza trebuie transportate la cala. · Pasagerii cu handicap isi pot lua scaunul cu rotile, aparatul de mers, sau caruciorul cu trei roti
Caini si pisici:
Cainii si pisicile ce au mai mult de 3 luni trebuie vaccinate impotriva turbarii cu cel putin 30 de zile dar nu mai mult de 12 luni inaintea plecarii. Un Certificat de Vaccinare international impreuna cu carnetul de sanatate trebuie prezentate Controlului Vamal Veterinar. · Pentru alte animale este necesar un certificat de sanatate pentru fiecare caz in parte.
Transportul animalelor vii la bord:
Un singur animal viu poate fi transportat la bord. Cusca in care se transporta animalul va sta sub scaunul pasagerului si nu trebuie sa cantareasca mai mult de 8 kg. Taxa pentru transportul animalului la bord se calculeaza conform taxelor aplicabile bagajului in plus. Speciile de animalele periculoase trebuie insotite de documente speciale.

 

 

Delta Airlines
Bagaje
Sfaturi inainte de calatorie:
-atasati bagajului de cala o eticheta care sa contina numele, nr de tel , adresa si destinatia proprietarului -nu ascundeti nimic in bagaje pt ca acestea sunt verifiate
-aveti grija sa puneti in bagajul de mana documentele personale si  bijuteriile.
-nu aglomerati in exces bagajele pt a s-ar putea sa depaseasca limita maxima admisa si ve-ti fi nevoiti sa achitati o taxa suplimentara pentru excedentul de bagaj.
Bagajul de mana:
Compania permite ca bagaj de mana o geanta si obiecte personale (poseta, borseta, umbrela, laptop, camera video, reviste) care sa nu depaseasca in total 18 kg. Bagajul de cala:
Compania permite pasagerilor sa transporte 2 bagaje care sa nu depaseasca 22.5 kg.Pentru biletele emise in Brazilia maximul de kg permis pentru bagajul de cala este de 32 . Excedentul de bagaj va fi platit de catre proprietar. Serviiile la bordul aeronavei sunt variate : TV,radio,jocuri,reviste,bauturi,gustari si mese calde.La clasa Business pasageri se vor relaxa in scaune confortabile din piele si access la internet.

 

 

 

Deutsche Lufthansa AG
Bagaje
Pasagerii care calatoresc la clasa economica pot avea un bagaj de 20 kg (44 lbs) fara taxe suplimentare. Pasagerii care calatoresc la clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg (66 lbs).
Pasagerii care calatoresc la clasa I, pot avea un bagaj de 40 kg (88 lbs). Aceste restrictii de greutate se aplica tuturor zborurilor spre si din toate tarile, cu exceptia Statelor Unite, Canada si Mexic. La cursele spre si din Statele Unite, Canada si Mexic, toti pasagerii pot transporta doua bagaje scutite de taxe. Cele doua bagaje nu trebuie sa depaseasca 158 cm fiecare (lungime+ latime+ inaltime). Greutatea maxima permisa este de 32 kg (70 lbs) per bagaj.
Un singur bagaj, este permis la bord pentru fiecare pasager. Doua bagaje sunt premise daca se calatoreste la clasa I sau la Business. (Exceptie fac zborurile spre si dinspre Canada, Statele Unite si Mexic unde este permis un singur bagaj indiferente de clasa).
Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca in dimensiuni 55x40x20 cm sau 22x16x8 inch sau greutate mai mare de 8 kg (16, 7 lbs).
Se aplica taxe speciale pentru urmatoarele bagaje speciale: bicicleta, placa de surf sin windsurf, schiuri.
    Flota
Lufthansa Romania a inregistrat in 2004 o crestere de 25 la suta a cifrei de afaceri, in comparatie cu 2003, gradul de incarcare a aeronavelor fiind de 79 la suta, in crestere cu 1,3 la suta comparativ cu 2003, potrivit datelor remise Rompres de divizia romaneasca a companiei germane. In opinia reprezentantilor companiei, Lufthansa Romania are toate premisele pentru a inregistra si in 2005 rezultate foarte bune: piata aviatica se dezvolta continuu, compania are oferte speciale, a crescut capacitatea de zbor (prin noul zbor catre Dusseldorf), ofera un program de decolari din Bucuresti pe parcursul intregii zile: 06:00 - Frankfurt, 07:15 - Munchen, 12:55 - Munchen, 13:25 - Dusseldorf, 14:50 - Frankfurt, 17:20 - Munchen. In Romania, in topul celor mai importante companii aeriene, Lufthansa se afla pe locul trei, dupa Tarom si Air France-KLM. Cota de piata a companiei in tara noastra este de 14,3 la suta.
In octombrie 2004, Lufthansa a introdus un nou zbor zilnic spre Germania - un zbor de dimineata spre Frankfurt, crescand astfel numarul zborurilor zilnice la cinci. Incepand cu 2 mai 2005, Lufthansa introduce un nou zbor direct catre Germania, pe ruta Bucuresti - Dusseldorf. Noul zbor va opera de sase ori pe saptamana, si anume de duminica pana vineri. Noul zbor direct Bucuresti-Dusseldorf conecteaza capitala Romaniei cu zona Nordrhein-Westfalen, una dintre cele mai importante zone economice si industriale ale Germaniei. De asemenea, aceasta regiune prezinta interes pentru Romania si datorita numeroasei comunitati de romani existente aici. Astfel, Lufthansa creste numarul de zboruri saptamanale la 41, oferind clientilor sai accesul la o retea vasta de zboruri catre destinatii de pe toate continentele. In Romania, compania dispune de doua aeronave Boeing 737-500, doua aeronave Airbus A 319 si doua avioane CanadaAir Regional Jet 100.
Lufthansa face parte din Star Alliance, care inglobeaza si companiile Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asian Airlines, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Spanair, TAP, Thai Airways International, United, US Airways si VARIG. Star Alliance are acces la 795 de aeroporturi din 139 de tari. Aproximativ 384 milioane pasageri zboara anual cu acest consortiu. Star Alliance are 338.930 angajati si o flota de 2.554 aeronave. Lufthansa este membru Star Alliance inca din 1997.Pentru anul financiar 2004, Lufthansa a inregistrat un profit operational de 383 milioane de euro, cu 36 de milioane mai mult decat in 2003.

 

 

EL AL Israel Airlines
Despre compania aeriana El Al Israel Airlines
EL AL a fost fondata in 1948 si este principala copanie aeriana din Israel. Compania asigura pasagerilor servicii prompte si de calitate atat la bordul aeronavelor cat si in ceea ce priveste conexiunile , sistemul de rezervari, orarul zborurilor si tariful biletelor.
El Al a fost desemnata de IATA ca fiind una din cele mai eficiente companii aeriene.
In 1961 El Al a batut recorbul mondial parcurgand o distanta de 5,760 mile ( New York - Tel Aviv ) in 9 ore si 33 min cu o aeronava Boeing 707.
In 1988 , El Al opereaza cel mai lung zbor direct , din istoria tuturor companiilor aeriene:Los Angeles - Tel Aviv , 7,000 mile in 13 ore si 41 min.
    Flota
- 2 Boeing 737 - 700 & 800
- 6 Boeing 747 - 200
- 5 Boeing 747 - 200 ( cargo )
- 5 Boeing 747 - 400
- 6 Boeing 757
- 8 Boeing 767
- 4 Boeing 777-200

 

 

Emirates Airlines
 Despre compania aeriana Emirates Airlines
Compania aeriana Emirates dispune de un avantaj aflandu-se geografic in mijlocul lumii si beneficiind de preturi scazute la combustibil si taxe. Compania Emirates, prima dintre companiile aeriene din Golf, prezinta o rata de crestere anuala de 35 la suta. Emirates are comenzi in valoare de 26 miliarde dolari pentru 107 avioane, iar in 2003 a achizitionat 23 superjumbo A380. Pana in 2012 compania se asteapta sa detina 133 de avioane.
    Flota
1. Toate aparatele de zbor ale companiei Emirates sunt echipate in fiecare clasa cu un sistem personal de recreare. Pe aparatele de zbor B777 si A330, pasagerii pot viziona pana la 18 posturi TV si pot asculta pana la 22 posturi de radio. Pasagerii care calatoresc la Clasa I si la Clasa Business au posibilitatea sa aleaga unul dintre cele 50 de titluri din colectia de filme. Fiecare loc este dotat cu video player.
2. Echipajul fiecarei clase de la bordul aparatelor de zbor este foarte bine pregatit cu personal special pregatit in ingrijirea copiilor si puteti sa fiti siguri ca ei vor primi grija si atentia care le va vace cat ma placuta calatoria de la inceput pana la sfarsit.

 

 

 

 

 

 

 

Finnair
 Despre compania aeriana Finnair
Finnair este compania nationala a Finlandei, si cea mai mare din Finlanda. Sediul principal se afla in Vantaa, cu hub-ul principal pe Aeroportul Helsinki-Vantaa. Finnair si companiile sale adiacente domina piata aeriana finlandeza atat pe zborurile interne cat si pe cele externe. Este membru al Asociatiei Oneworld. In 2006, compania a transportat 8,8 milioane de calatori intr-o retea de 15 destinatii interne si 55 externe. Aditional, efectueaza aproximativ 50 de curse charter pe sezon.
    Flota
Flota Finnair:
- 11 unitati Airbus A319-100
- 12 unitati Airbus A320-200
- 6 unitati Airbus A321-200
- 5 unitati Airbus A340-300
- 9 unitati Airbus A350-900
- 6 unitati Boeing 757-200
- 7 unitati McDonnell Douglas MD-11
- 10 unitati Embraer 170-100STD/LR
- 10 unitati Embraer 190-100STD/LR

 

 

Hemus Air
Despre compania aeriana Hemus Air
Hemus Air este compania principala a Bulgariei, cu baza principala pe Aeroportul din Sofia. Opereaza curse regulate interne si internationale din Sofia si Varna, precum si curse charter, cargo si servicii de ambulanta.
    Istoric
Compania Hemus Air a fost infiintata in 1986, an in care si-a inceput si zborurile, dupa ce s-a desprins din Balkan Bulgarian Airlines. Initial a inceput sa opereze ca departament separat oferind servicii de ambulanta. In 1991 devine entitate separata de Balkan si isi ia numele de Hemus Air. Compania a fost privatizata in 2002, de atunci incercand sa se stabileasca pe piata si sa faca concurenta companiilor straine, precum si noului succesor al lui Balkan, Bulgaria Air.
    Flota
Flota Hemus Air este constituita din urmatoarele aeronave:
- 1 unitati Boeing 737-400
- 1 unitati Boeing 737-300
- 3 unitati BAe 146-200
- 4 unitati BAe 146-300
- 2 unitati ATR-42-300.

 

 

Iberia Airlines
Despre compania aeriana Iberia Airlines
Iberia este o companie internationala infiintata in 1927 specializata pe transportul de pasageri si marfa. De la data infiintari si pana in present compania Iberia a trasportat peste 600 milioane pasageri nu numai pe rute interne ci si in Europa si America Latina. Din 2002 Iberia opereaza in peste 1000 de destinatii .In 2005 Iberia a transportat peste 32.4 mil. pasageri si a avut un profit net de peste 395.8 milioane eur.
    Flota
- 18 aeronave MD-87
- 12 aeronave MD-88
- 9 aeronave Boeing B-757
- 7 aeronave Airbus A-319
- 62 aeronave Airbus A-320
- 16 aeronave Airbus A-321
- 2 aeronave Boeing B-747
- 18 aeronave Airbus A0340/300
- 12 aeronave Airbus A-340/600
    Bagaje
- Business Plus Service - 30 kg
- Economy class Service 20 kg
In ceea ce priveste excedentul de bagaj, tariful per Kg difera in functie de destinatie.
Clasa economic:
Bagajul de cabina sau de mana nu trebuie sa depaseasca 10 kg.In avion se mai pot lua urmatoarele: poseta de dama, haina, umbrela, o camera video de mici dimensiuni sau binoclu, laptop.
Clasa business:
Pt. calatoriile pe rute interne
-2 pise de bagaj 115cm ( inaltime+lungime+latime) care sa nu depaseasca 18 kg
Alte destinatii:
-1 bagaj care sa nu depaseasca 115 cm si 14 kg

 

 

KLM Royal Dutch Airlines
 Bagaje
Pasagerii care calatoresc la clasa economica pot avea un bagaj de 20 kg (44 lbs) fara taxe suplimentare. Pasagerii care calatoresc la clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg (66 lbs). Aceste restrictii de greutate se aplica tuturor zborurilor spre si din toate tarile, cu exceptia Statelor Unite, Canada si Mexic
La cursele spre si din Statele Unite, Canada si Mexic, toti pasagerii pot transporta doua bagaje scutite de taxe. Cele doua bagaje nu trebuie sa depaseasca 158 cm fiecare (lungime+ latime+ inaltime). Greutatea maxima permisa este de 32 kg (70 lbs) per bagaj.
Puteti avea bagaje de mana pe toate cursele: - O geanta de voiaj, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm si nu mai grea de 10 kg (22 lbs). - Un pardesiu/patura, umbrela/baston, o poseta, o geanta - camera video, si o cantitate rezonabila de material de lectura.
În plus fata de bagajul de mana mentionat mai sus, pasagerii de la Business Class mai pot lua: - O geanta cu obiecte de imbracaminte (nu mai mult de 20 cm adancime, in greutate de maxim 8 kg/17.5 lbs) sau o servieta (nu mai mult de 20 cm adancime, in greutate de maxim 8 kg/17.5 lbs).
Puteti depozita bagajul de mana sub scaun sau in compartimentele pentru bagaje de deasupra acestuia.
Daca veti calatori cu copii cu varsta de pana la doi ani, care au bilet cu 10% reducere, vi se permite sa luati un scaun ambulant si un bagaj de mana suplimentar, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm cu greutatea de maxim 10 kg (22 lbs). Carucioarele care nu se pliaza trebuie transportate la cala.
Pasagerii cu handicap isi pot lua scaunul cu rotile, aparatul de mers, sau caruciorul cu trei roti. .
    Copii
Copiii pot calatori cu dumneavoastra in mai multe moduri, in functie de varsta pe care o au:
1. Pentru bebelusii sub 6 luni(max. 65 cm, max. 9 kg) puteti rezerva un leagan.
2. Puteti lua proviziile necesare ingrijirii copilului (sub 2 ani) la bord (max. 10 kg).
3. Indiferent de varsta copilului puteti lua la bord caruciorul acestuia.
4. Copiii sub 2 ani ii puteti tine in brate. Pentru copiii peste 2 ani, puteti rezerva un loc.
5. Copilul dumneavoastra poate calatori si in propriul sau scaun de siguranta, daca acesta poate fi atasat de scaunul avionului cu centura de siguranta.
6. Un adult poate calatori cu maxim doi copii. Conform regulilor de siguranta, puteti tine in brate doar un copil; pentru al doilea copil puteti rezerva un loc.
Copiii cu varsta intre 5 si 12 ani pot calatori singuri doar daca folosesc Serviciul pentru Minori Neinsotiti. Copilul dumneavoastra va beneficia de o atentie suplimentara: de-a lungul intregii curse, vom avea grija de siguranta copilului dumneavoastra. La aeroportul Schiphol, copiii neinsotiti vor fi condusi la sala de asteptare Junior Jet, unde vor avea la dispozitie bauturi racoritoare, jocuri video si pe computer, filme pe video, carti in diverse limbi si foarte multe jucarii.
Odata ajunsi la destinatie, vom incredinta personal copilul persoanei indicate de dumneavoastra.
Copiilor intre 12 si 18 ani li se permite sa calatoreasca singuri, dar pot folosi si Serviciul pentru Minori Neinsotiti.
Copiii cu varsta sub 15 ani care si-au cumparat biletul in Canada, Statele Unite sau Mexic sunt rugati sa foloseasca acest serviciu.
    Animale de Casa
În cabina: animalele de casa pot calatori in cabina in anumite cazuri, depinzand, printre altele, de marimea si greutatea custii.
În cala: in cazul in care cusca este prea mare pentru cabina, aceasta va fi amplasata in cala.
Prin Departamentul Cargo: aceasta optiune este pentru animalele care calatoresc fara insotitor.

 

 

LOT Polish Airlines
Despre compania aeriana LOT Polish Airlines
La 29 decembrie 1992, judecatoria din Varsovia prin decizia judecatoreasca a inregistrat compania in RHB, aut. nr. 35068. La 30 Octombrie 2001, compania a fost inregistrata in Registrul National al Comertului cu aut. nr 0000056844.
LOT Polish Airlines este o companie cu capital privat transformata dintr-o companie de stat cu acelasi nume.
Activitatile de afaceri de companii fac subiectul statului Linii Aeriene Poloneze LOT S.A.
Scopul activitatii PLL LOT este urmatorul
- Transport aerian de pasageri
- Bagaje
- Corespondenta
- Transport national si international de marfuri
- Servicii aferente transportului aerian
- Turism aerian
- Cursuri de zbor
- Inchirieri de avioane
    Bagaje
Regulile de transport ale bagajelor sunt bazate pe 2 sisteme:
- Sistemul pe bagaj pentru zborurile catre/de la US si Canada
- Sistemul de greutate controlate pentru alte rute oferite de LOT Polish Airlines
Inregistrarea bagajelor se face in limita a 30 de kg., si la clasa Economy 20 kg.
Copilul sub 2 ani beneficiaza de un discount de 90 % (fara dreptul la scaun) si este permis transportul de bagaje in limita a 10 kg.
In cazul sistemului pe bagaj, atat la Bussines cat si la Economy bagajele sunt inregistrate in limita a 2 piese. Fiecare bagaj nu trebuie sa depaseasca 158 cm (inaltime, latime si lungime, ca suma) Greutatea bagajului nu trebuie sa depaseasca 32 kg.

 

 

Malev Hungarian Airlines
Despre compania aeriana Malev Hungarian Airlines
Malev Hungarian Airlines reprezinta compania aeriana straina cu cele mai multe puncte de operare in Romania: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Targu-Mures si Cluj-Napoca, oferind pasagerilor sai un numar total de 57 de zboruri pe saptamana, din Romania catre peste 60 de destinatii din intreaga lume. Fiind compania nationala a Ungariei, toate zborurile Malev Hungarian Airlines trec prin hub-ul sau din Budapesta. Destinatiilor din Europa li se adauga destinatii de mare interes din intreaga lume, precum: New York, Toronto, Bangkok, Beijing si Shanghai.
Anul 2006 reprezinta pentru compania Malev prilejul de aniversare al celor 60 de ani de experienta in aviatie. Experientei in domeniu i se adauga serviciile deosebite pe care le ofera (la bord si la sol) dar si privilegiul de a avea una dintre cele mai tinere flote din Europa (media de varsta a aeronavelor companiei Malev este de 2,2 ani).
    Bagaje
Greutatea maxima admisa in mod gratuit pe zboruri intercontinentale, in sistem piece concept, a ramas NESCHIMBATA pe zborurile MALEV Hungarian Airlines.
Sistemul "piece concept" se aplica pentru zboruri catre New York si Toronto. Pasagerii care calatoresc catre una dintre aceste destinatii, pot transporta in mod gratuit bagaje la cala, dupa cum urmeaza:
1. Adultii si copiii care au implinit 2 ani la data inceperii calatoriei, pot transporta 2 piese de bagaj, fiecare avand greutatea maxima de 32 Kg. In functie de clasa de servicii la care se zboara, suma dimensiunilor bagajelor trebuie sa fie:
- Pentru pasagerii care calatoresc la business class: maxim 158 cm pentru fiecare piesa de bagaj
- Pentru pasagerii care calatoresc la economy class: suma dimensiunilor celor 2 bagaje nu poate depasi 273 cm, iar suma dimensiunilor fiecarei piese de bagaj nu poate depasi 173 cm
2. Copiii care nu au implinit 2 ani la data inceperii calatoriei (infanti) au dreptul la o piesa de bagaj, a carei dimensiuni insumate nu pot depasi 115 cm.

 

 

Olympic Airlines
Despre compania aeriana Olympic Airlines
Compania a fost fondata in 1930. Initial compania se numea ICARUS. In prezent compania opereaza in peste 13 destinatii intercontinentale si 28 destinatii europene. .
    Bagaje
Economy Class:
Se admite un singur bagaj de mana de max 8 kg si 23x36x56cm.
Bagajul de cala nu trebuie sa depaseasca 15 kg pentru adulti si 10 kg pentru infanti.
Bussiness Class
Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca urmatoarele dimensiuni: 23x36x56cm si 8 kg/pasager.
Bagajul de cala - se admite un bagaj de 20 kg/adult si 10 kg/ infant.
    Flota
- 4 Airbus A340-300
- 1 Airbus A300-600
- 3 Boeing 717-200
- 13 boeing 737-300
- 6 ATR 72
- 7 ATR 42
- 4 Dash 8

 

Singapore Airlines
Despre compania aeriana Singapore Airlines
A fost fondata in 1945. In prezent compania dispune de o flota eficienta, moderna si aparate de zbor noi ( B777-300 ; B777-200ER ; B777 - 300 ER ; A 340 - 500 ) si personal specializat.
    Istoric
Pe bagaje trebuie lipita o eticheta care sa contina numele proprietarului si datele de contact ale acestuia.Actele de identitate si bijuteriile ar trebui transportate in bagajul de mana pentru mai multa siguranta. Se pot transporta medicamente si seringi numai daca pasagerul are asupra lui reteta eliberata si stampilata de medic. In cazul in care intre destinatii exista o escala iar timpul nu permite transportul bagajelor de la un avion la altul, companiia asigura transportul si livrarea gratuita a bagajelor la domiciliul proprietarului.

 


Swiss Airlines
Bagaje
Adultii si copii de la varsta de doi ani pot sa ia cel putin un bagaj de mana in cabina fara a fi taxat. Acest bagaj de mana nu trebuie sa contina bunuri periculoase si trebuie sa aiba loc sub scaun. NU trebuie sa depaseasca greutatea si dimensiunile prezentate in tabelul de mai jos.:

 

SWISS First

SWISS Bussines

SWISS Economy

Numarul Bagajelor

2

1

1

Dimensiuni per Bagaj

55 x 40 x 20 cm (22 x 16 x 8 in), total 115 cm

55 x 40 x 20 cm (22 x 16 x 8 in), 115 cm in total plus un laptop sau o servieta

55 x 40 x 20 cm (22 x 16 x 8 in), total 115 cm

Greutate per Bagaj

10 kg (22 lbs.)

10 kg (22 lbs.)

10 kg (22 lbs.)

Pe langa asta, puteti sa va luati tot ce va este necesar pentru confortul pe timpul zborului, de exemplu: o patura sau ceva materiale de citit.
Compania SWISS ofera transport pentru bagajele care nu depasesc greutatea si dimensiunile aratate in tabelul de mai jos.
Zboruri europene si cateva zboruri internationale:

 

SWISS First

SWISS Bussines

SWISS Economy

Dimensiuni

203 cm / 79 in

203 cm / 79 in

203 cm / 79 in

Greutate

40 kg / 88 lbs

30 kg / 66 lbs.

20 kg / 44 lbs.

Aceste regulamente se aplica la adulti si la copiii cu varsta mai mare de doi ani. Pentru copii cu varsta mai mica de doi ani, greutatea si dimensiunile admise sunt: 10 kg / 115 cm.
Zboruri catre SUA si Canada:

 

SWISS First

SWISS Bussines

SWISS Economy

Numarul Bagajelor

2

2

2

Dimensiuni per Bagaj

158 cm / 62 in

158 cm / 62 in

Primul bagaj: 158 cm / 62 inprimul bagaj impreuna cu al doilea: 273 cm / 106 in

Greutate per Bagaj

32 kg / 70 lbs.

32 kg / 70 lbs.

32 kg / 70 lbs

Aceste regulamente se aplica la adulti si la copiii cu varsta mai mare de doi ani. Pentru copii cu varsta mai mica de doi ani se admite un singur bagaj cu 115 cm in dimensiune si 32 kg in greutate.
Echipamente Sport
Cand calatoriti cu Swiss, va puteti lua si echipamentul de sport. Compania Swiss transporta foarte multe articole incepand de la perechi de ski si echipament pentru sporturi de iarna pana la echipamente pentru golf si chiar biciclete. Conditiile de transport pentru cele mai frecvente echipamente de sport sunt listate mai jos. Va rugam sa specificati atunci cand achizitionati biletul ce fel de echipament luati cu dvs.
Transport gratuit este oferit pentru urmatoarele articole:
1. O pereche de schiuri si o pereche de clapari, o placa de snowbord si o pereche de clapari pentru fiecare pasager. Daca doriti sa transportati mai multe perechi, ca rugam sa contactati compania pentru a flarea taxelor percepute.
2. Echipamentul de golf (continand un sac de golf) si o pereche de pantofi sunt transportate gratuity de compania Swiss
3. Echipament pentru scuba diving si cel pentru bowling sunt de asemenea transportate gratuit.

 

 

  

TAP Air Portugal
Despre compania aeriana TAP Air Portugal
Tap este liderul companiilor aeriene pe piata portugheza si a celebrat pe 14 martie 2006 60 de ani de cand a fost fondata. Tap opereaza in peste 60 destinatii, in 25 de tari in Africa de Nord si America de Sud.
Obiectivul companiei este de a-si servi clientii la standarde inalte atat la bordul aeronavelor , indiferent de clasa rezervata ,  cat si in ceea e priveste sistemul de rezervari si tarifelor practicate.
    Bagaje
Daca veti calatori la clasa Executive puteti lua ca bagaj de mana 2 genti  care sa nu depaseasca 115 m ( 55x40x22cm) si sa nu cantareasca mai mult de 10 kg  in total. Daca veti calatori la clasa Economy puteti lua la bordul aeronavei un singur bagaj de mana care sa nu depaseasca dimensiunile 115cm si 6 kg.
Compania sugereaza ca documentele importante ( acte de identitate ) si obiectele de valoare sa fie transportate in bagajul de mana.
    Alte detalii
Fumatul este interzis pe toata durata zborului. Majoritatea bauturilor sunt oferite gratis. Paturi, perne, coli de hartie reviste si ziare sunt puse la dispozitia pasagerilor. In ceea ce priveste aterizarea, pasagerii sunt sfatuiti sa ramana pe locurile lor  pana cand se opresc motoarele aeronavei. Cand parasesc aeronava, pasagerii sunt rugati sa verifice daca nu si-au uitat obiecte personale sau bagajul de mana la bord.

 

 

 

 

 

Tarom
Despre compania aeriana Tarom
Tarom este principala companie aeriana din România, cu o îndelungata traditie în domeniu. 2004 este primul an în care compania a avut profit, revenindu-si dupa o perioada foarte dificila în care a suferit pierderi din cauza rutelor neprofitabile.
Tarom îsi are originile în anul 1920. Acela a fost anul în care s-a creat Compania Franco-Româna Pentru Navigatie Aeriana (CFRNA). Compania folosea avioane franceze POTEZ pentru a transporta calatori, marfa si posta, de la Paris la Bucuresti, via multe orase din Europa.
În 1925, orasul Galati a devenit prima destinatie interna româneasca pentru linia aeriana, iar în 1926, numele liniei a fost schimbat în Compania Internationala De Navigatie Aeriana (CIDNA).
În 1930 numele a fost schimbat în LARES, iar în 1937, LARES a fuzionat cu prinicipalul sau adversar, SARTA.
Pe 18 septembrie 1954, compania a devenit Tarom (Transporturile Aeriene ROMâne). I-a luat 6 ani companiei sa se conecteze la princiaplele capitale europene si 12 penru a zbura trans-atlantic pentru prima oara. În 1974, Tarom a început zboruri catre Aeroportul International JFK din New York si spre Australia, zburând la Sydney, via Calcutta.
În anii 1980, România fiind o tara din Blocul Estic, Tarom a fost fortata sa cumpere doar aeronave sovietice. Dupa prabusirea URSS în 1991, Tarom a reintrodus avioanele cu reactie de constructie occidentala.
    Flota
Flota sa consista din 5 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-700, 2 Airbus A310-325, 7 ATR 42-500 si 4 Airbus A318-100.
    Bagaje
Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca 115 cm iar greutatea lui nu trebuie sa fie mai mare de 10 kg. Animalele de casa care nu depasesc 5 kg pot fi trasportate in cabina. Animalele mai mari trebuie trasportate in cala, in locuri speciale. Compania Tarom poate asigura gratuit un container special.

 

 

 

Turkish Airlines

Despre compania aeriana Turkish Airlines
Scurt istoric

20.05.1993 Flota:
- King Bird ( 5 locuri )
- 2 Junkers F-13 ( 4 locuri )
- 1 ATH - 9 ( 10 locuri)

1947 Primul zbor international Ankara - Istanbul - Ankara

1958 - 1967 - s-au adaugat flotei noi aeronave F-27 si DC-9 jet

1971 - compania a inchiriat o aeronava B-707

1973 - aeronava F-27 a fist inlocuita cu F-28

1974 - aeronava B-727 a fost adaugata flotei

1985 - compania achizitioneaza aeronava Airbus 310

1986 - cea mai indepartata destinatie pe care opereaza compania - Singapore

1988- compania opereaza zboruri la New York via Brussels

1991-aeronava B-737 a fost achizitionata

1993-THT ( Turkish Air Transportation ) se transforma in Turkish Airlines
- Noi aeronave se adauga flotei : A340-300
- DC-9 este eliminate din flota
- zborurile pe destinatia New York sunt directe

1995- se inaugureaza serviciile de First Class in aeronavele A 310-318
- 3 aeronave B-727 - 200 sunt folosite pentru transport marfuri ( cargo )

1996 - se achizitioneaza noi aeronave RJ-70 si a-340-300
- 4 aeronave B-727-300 sunt eliminate din flota

1997 - compania opereaza zbor direct pe destinatia Osaka

1998 -opereaza pe destinatiile : Zurich , Geneva , Basel , Izmir - Zurich,Zagreb,Tokyo.

1999 - 9 aeronave B737-800 si 6 aeronave A340 - 300 se adauga flotei
- se interzice fumatul in timpul zborului
- se opereaza pe o noua destinatie Kuala Lumpur

2001 - 2002 - compania achizitioneaza 2 aeronave B737-800 si 2 aeronave B737-800
- vinde 6 aeronave A - 310 - 200 companiei Iran Air
- inaugureaza o noua ruta Antalya - Frankfurt - Antalya
- zborurile spre Ankara se opereaza de pe Aeroportul Sabiha Gokcen
- se deschide serviciul Call Center

2003 - datorita razboiului din Irak , nu se mai opereaza pe destinatia Bahrain
- incepand cu 1 mai se reiau zborurile spre Kuwait si Bahrain
- incepand cu 18 septembrie se opereaza sip e destinatia New Delhi si o luna mai tarziu se va opera pe Sivas si Izmir - Adana - Izmir.

Cele mai cautate

Bilete avion oriunde in lume
Închide
Asistenta Online