Cine ne recomanda

Litoral

Vezi ofertele litoral

Bugetul tau

Cauta ofertele ce se incadreaza in bugetul tau

Mersul trenurilorCredite vacanta Pasapoarte, vize, ambasade Ruta auto Ruta auto

Unde mergem in vacanta?

De-a lungul vietii mele, am avut norocul sa vizitez destul de multe tari de pe diverse continente. Concluzia a fost tot aceeasi: peste tot unde am fost, serviciile au fost mai OK decat la noi si de cele mai multe ori la preturi mai decente. Iar de cand au aparut companiile aeriene de low-cost, parca renteaza sa faci escapade altundeva decat la noi acasa.N-am reusit sa inteleg niciodata cum de in locuri murdare, zgomotoase si scumpe sunt turisti cu miile. Nu inteleg cum rezista oamenii in statiuni ca Mamaia, unde snobismul prostesc se amesteca cu copii ieftine ale hotelurilor bune din alte tari, cu toate gamele de muzica urland pe strada, pe terase si in discoteci si unde o amestecatura completa intre Occident si Orient, civilizatie si balcanism te opresc din orice tentativa de a te relaxa. Optiuni sunt cu miile. Mai ieftine si mai bune.

Insa Romania nu e doar litoralul. Exista locuri in tara asta unde poti gasi relaxare, servicii si ospitalitate la preturi decente. Din fericire, Romania nu este doar Predeal, Sinaia, Mamaia sau Costinesti. Exista Bucovina, Maramuresul, exista Carpatii, exista Delta Dunarii. Daca nu vrei glamour-ul spa-urilor de 5 stele, gasesti optiuni de turism alternativ fara probleme. Avem piste unice de trasee pentru drumetii, exista din ce in ce mai multe oferte de activitati alternative si oameni care se straduiesc. Daca esti dispus sa cauti, poti gasi turism adevarat si placut si acasa.

Cum exista cateva locuri in tara, se pune intrebarea: merita sa sustii turismul din Romania in orice fel? Merita sa-i incurajezi pe cei care stiu ca exista destula cerere ca sa nu le pese de client? Acel turism care nu-ti ofera nimic, dar iti cere multi bani? Ca pana la urma, atata vreme cat acestia exista in Romania, reprezinta o motivatie pentru ceilalti ca sa nu investeasca. Daca poti sa umpli un hotel de 1,5 stele (oficial 3 stele) la preturi de 3 stele, inseamna ca nu merita sa te mai ostenesti cu investitia.

Sau nu?

Va invitam sa ne spuneti daca mai credeti ca turismul autohton are vreo sansa. Daca directia in care se indreapta e cea buna. Daca ar trebui sa investim intr-un turism orientat mai degraba spre natura, sau ar trebui sa fortam copia proasta a resorturilor din strainatate?

Deci: Romania sau strainatatea?

Cele mai cautate

circuit franta
Închide
Asistenta Online